..ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ЗА ЧИТАЛИЩАТА...
ЕЛЕКТРОННО СПИСАНИЕ ЗА ЖИВОТА И ДЕЙНОСТТА, ИСТОРИЯТА, ПРОБЛЕМИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА. ТОВА Е МЯСТОТО, КЪДЕТО ДА ПОБЛИКУВАТЕ ЛИТЕРАТУРНИ, КРАЕВЕДСКИ И ЕТНОГРАФСКИ ТЕКСТОВЕ.

ЗАБРАНЕНО ЗА ПОЛИТИКА !

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ!

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ! НАПРАВИ НИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ И УСПЕХИТЕ!

Ако искаш да станеш автор изпрати писмо на имейл адрес

петък, април 08, 2011

ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА МЛАДИ ПИАНИСТИ „ДИМИТЪР НЕНОВ”

Източник: Дарик Шумен

Снимка: Радка Минчева - Дарик Шумен
Народно читалище „Развитие 1969” Разград съвместно с община Разград и Регионалния исторически музей провеждат за трети пореден път  конкурса за млади пианисти „Димитър Ненов" За пръв път има раздел клавирно дуо - за изпълнение на четири ръце.
Двама първокласници са най-малките участници, а най-големите са абитуриенти. Представени са на школи от София, Русе, Казанлък, Шумен, Провадия, Габрово, Силистра, Берковица, Разград – съобщи за Дарик Шумен директорът на Музикална школа „Илия Бърнев" към читалище „Развитие 1969" Надя Радославова.
Индивидуалните участници са 44, а клавирните дуа - 12.
Разделът клавирни дуа се въвежда за пръв път в този конкурс. Музикантите, които ще свирят на четири ръце, са разделени в две възрастови групи, а индивидуалните изпълнители - в 5.
Изпълняват задължително произведение на Димитър Ненов, произведение крупна форма - соната или вариации и пиеса по избор.
Журито е с председател Евгени Желязков от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов"-Русе. Изпълненията ще оценяват още: Марияна Начева от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков" в Плевен и Надя Милева от Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов" в Шумен.  Наградният фонд е в размер на 2000 лв. Ще се въчат и два специални приза - за най-добро изпълнение на творба на Димитър Ненов и за музикален педагог. Въпреки кризата ще се проведе конкурсът, ще пазим традицията - коментира директорът на дирекция „Култура и туризъм" в община Разград Цветана Бенонова.
Официалното откриване на конкурса е на 08 април в 10,00 ч.  в къща-музей „Димитър Ненов", в 13,15 ч. в зала „Филхармония" започват прослушванията на индивидуалните изпълнители, клавирните дуа са  на 09. април от 11,30 до 13,00 ч. Награждаването и гала-концертът са на 09 април от 17,00 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар