..ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ЗА ЧИТАЛИЩАТА...
ЕЛЕКТРОННО СПИСАНИЕ ЗА ЖИВОТА И ДЕЙНОСТТА, ИСТОРИЯТА, ПРОБЛЕМИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА. ТОВА Е МЯСТОТО, КЪДЕТО ДА ПОБЛИКУВАТЕ ЛИТЕРАТУРНИ, КРАЕВЕДСКИ И ЕТНОГРАФСКИ ТЕКСТОВЕ.

ЗАБРАНЕНО ЗА ПОЛИТИКА !

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ!

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ! НАПРАВИ НИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ И УСПЕХИТЕ!

Ако искаш да станеш автор изпрати писмо на имейл адрес

понеделник, април 04, 2011

ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМ ОНЛАЙН СПИСАНИЕ ЗА ЧИТАЛИЩНИЯ ЖИВОТ

Девет месечния опит на групата "Народните читалища - модерност в консерватизма на традициите" във Фейсбук показа, че читалищните дейци могат и сами да се организират и с помощта на информационните технологии да представят пред обществото достиженията, проблемите и многообразието на дейността си.
Спецификата на Фейсбук обаче не предоставя възможност за детайлни текстови анализи и публикации. Много от читалищата публикуват информация на страниците си в Интернет, водят блогове, в които представят дейността си, използват ресурса на информационния портал на читалищата. Цялата тази информация е разпръсната на много места и трябва да търсиш в стотици страници, за да получиш поне една малка представа за дейността на читалищата. Поради ограничения ресурс и традиционния характер на Читалищен вестник също не може да се публикува ежедневно големи текстове. Много от нашата публика и особено младите хора се стремят да получават информация в електронен вид. Всичко това ме подсети и накара да Ви предложа създаването на електронно списание което да събере голяма част от информацията по читалищните проблеми и да я поднесе на читателите в Мрежата.
Убеден съм, че читалищните дейци заедно можем да направим настоящето електронно списание обединени от мотото " От читалището за читалището"
Предлагам да вашето внимание една система за публикуване на материали без редакторска намеса. Ония от вас, които имат опит във воденето на блогове и желаят да станат автори нека заявят желанието си в писмо на електронен адрес chit_blog @abv.bg и веднага ще получат покана за авторство и директни публикации в блога. Всички ония които не изпитват голямо желание да публикуват директно, моля изпращайте информация на уордов документ и снимки, които я илюстрират на посочения по-горе адрес, като бъдат сигурни, че материалите им ще бъдат публикувани без редакторска намеса. Представете и читалищата си кратки исторически справки, пишете за интересни личности и събития от вашето читалище, предлагайте обяви и предложения за фестивали и конкурси и споделяйте информация за провеждането им и резултатите. Радушен прием  сред хората ще намерят краеведчески материали и образци от словесния фолклор.
Моля Ви не правете чисто политически коментари. В мрежата има достатъчно място за това.
Използвам готов шаблон от Блогър, защото не съм на ти с информационните технологии, а и нямам финансовия ресурс за създаването на нещо по-голямо. И накрая важно е съдържанието, което ще поднесем, а не толкова формата.
Уверен съм, че можем да го направим, заедно, сами, без директиви и указания.

Станислав Владимиров

Няма коментари:

Публикуване на коментар