..ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ЗА ЧИТАЛИЩАТА...
ЕЛЕКТРОННО СПИСАНИЕ ЗА ЖИВОТА И ДЕЙНОСТТА, ИСТОРИЯТА, ПРОБЛЕМИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА. ТОВА Е МЯСТОТО, КЪДЕТО ДА ПОБЛИКУВАТЕ ЛИТЕРАТУРНИ, КРАЕВЕДСКИ И ЕТНОГРАФСКИ ТЕКСТОВЕ.

ЗАБРАНЕНО ЗА ПОЛИТИКА !

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ!

СТАНИ АВТОР! РАЗКАЖИ ЗА ВАШЕТО ЧИТАЛИЩЕ! НАПРАВИ НИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ И УСПЕХИТЕ!

Ако искаш да станеш автор изпрати писмо на имейл адрес

четвъртък, април 07, 2011

ОТ ЧИТАЛИЩАТА ЗА ЧИТАЛИЩАТА


ТРИ СДРУЖЕНИЯ С ЕДНА ЦЕЛ...

Общи действия на неправителствените организации в Община Раковски

Източник: НЧ „св.св. Кирил и Методий1908г” гр. Раковски

                                  

След обстойно запознаване едни с други и излагане на идеите върху които работи всяко едно сдружение  на 27 март 2011г. беше подписано споразумение за тристранно сътрудничество между НЧ"Св.св.Кирил и Методий-1908г.", Сдружение "Ястреб" и Сдружение "За достоен живот гр.Раковски".

Целта на споразумението е да обедини целите на трите сдружения в едно цяло, така че неправителственият сектор да работи активно за развитие на гражданското общество в града и общината. Срещата по подписване на така предложеното споразумение за сътрудничество продължи около три часа, в които се намериха допирните точки от дейността направителствените  организации, по които може да се реализира партньорство.
 

 Създадоха Общинско читалищно сдружение в Габрово


Общинско читалищно сдружение беше учредено в Габрово по инициатива на Народно читалище „Габрово 2002”. Оторизирани  представители на 13 читалища избраха Управителен съвет, проверителна  комисия и определиха членски внос. За председател на сдружението единодушно беше избран Димитър Ненов от читалище „Извор 1907” в село  Съботковци, който през тази година представи   работната група при разпределението на държавната субсидия.
Основната цел на сдружението е с обединени усилия да се кандидатства по проекти , да се правят концерти, прегледи и фестивали, както и да се обменят художествени състави за годишнини и празненства в отделните читалища. Въпреки че Общинско сдружение 2011 е вече учредено, към него могат да се присъединят всички други читалища, които имат решение на техните настоятелства. Учредяването на общинското читалищно сдружение е продължение на добрите отношения , установили се между читалищата при разпределение на субсидията за дейността им от общината за 2011г., определена съвместно от представители на Общинската администрация и представители на всички читалища съгласно изискванията на ЗНЧ след оценяване на дейността на всяко читалище съгласно приета точкова система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар